Uutislistaukseen

Kirkon keskusteluapu päivystää joulunakin

Joulua vietetään tänäkin vuonna epävarmoissa tunnelmissa. Monien mieltä painavat nousseet elinkustannukset ja huolet toimeentulon riittävyydestä. Huolet ja yksinäisyyden tunne voivat korostua juhlapyhien aikaan. Henkistä taakkaa voi keventää ottamalla yhteyttä Kirkon keskusteluapuun.

keskusteluapu_750_kynttila.png

Kuva: Kirkon kuvapankki.

Matalan kynnyksen apua puhelimessa ja verkossa 

Kirkon keskusteluavun päivystäjille voi purkaa huolia ja ahdistusta. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Päivystäjät ovat sitoutuneet vaitioloon. 

Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin on auki joka ilta, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Palvelevan puhelimen numeroon 0400 221 180 (pvm/mpm) voi soittaa kello 18–24 . 

Palveleva chat on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12–20. Vuoden vaihteen jälkeen chat on avoinna kello 16–20. Chat-keskustelun voi aloittaa osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu/chat.  

Kirkon keskusteluavun nettikirje tarjoaa mahdollisuuden kirjoittaa nimetön viesti ympäri vuorokauden. Päivystäjät vastaavat viesteihin muutaman päivän kuluessa. Nettikirjeen voi kirjoittaa osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu/netti. Keskusteluapuun saa yhteyden myös perinteisellä kirjeellä.  

Palvelu on valtakunnallinen ja toimii suomeksi ja ruotsiksi. Ruotsinkielisen palvelun nimi on Kyrkans samtalstjänst, ja sen yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät osoitteesta evl.fi/kyrkanssamtalstjanst.

Yksityisyys on turvattu

Kirkon keskusteluavun päivystäjät ovat kirkon työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia. Heitä sitoo vaitiolovelvollisuus.  

Päivystäjä ei näe käyttäjän henkilöllisyyttä, sillä soittajan puhelinnumero ei näy vastaajalle. Puheluja ei nauhoiteta eikä keskusteluja tallenneta. Mitään henkilökohtaisia tietoja ei kerätä.  

Kirkonkeskusteluapu on Puhelin- ja verkkoauttamisen eettisten periaatteiden neuvottelukunnan (PuhEet) jäsen.

Espoon seurakunnat tarjoavat keskusteluapua

Myös monet seurakunnat ovat ilmoittaneet omia puhelinnumeroita, joista saa keskusteluapua.

Espoon seurakuntien keskusteluavun yhteystiedot löydät seurakunnittain verkkosivujen Apua ja tukea -osiosta.

 

 

Uutisen pohjana 13.12.2022, 11:22 julkaistu Kirkon viestinnän tiedote.

21.12.2022 10.08