Uutislistaukseen

Juhana Malme Espoon yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi

Valtuuston varapuheenjohtajaksi valittiin Seppo Särkiniemi ja kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi Päivi Raunu. Lisäksi valtuusto nimitti jäsenet yhteisen kirkkoneuvostoon ja johtokuntiin.

juhana malme lukkari YKV 25012023.jpg

Espoon yhteinen kirkkovaltuusto järjestäytyi ensimmäisessä kokouksessaan 25.1.2023. Puheenjohtajaksi valittiin Kirkko kaikille -valitsijayhdistyksen Juhana Malme Espoonlahdesta. 

Malme pitää valtuuston puheenjohtajan roolia merkittävänä ja haluaa omalta osaltaan edistää rakentavaa yhteistyötä ja keskustelua.

- Puheenjohtajan vastuulla on, että kokoukset sujuvat mutkattomasti, valtuustossa pysyy yllä valtuutettujen keskinäinen kunnioitus ja yhteishenki. Tärkeää on myös, että virkamiesten ja luottamushenkilöiden välillä säilyy arvostava luottamus, Juhana Malme sanoo. 

- Toivon, että valtuutetut käyvät kauden aikana aktiivista ja selkeäsanaista keskustelua päämääränään kirkon työn kehittäminen. Suurimpia haasteita ovat varmasti jäsenten vähentymiseen vastaaminen sekä kirkon sanoman kirkastaminen siten, että siitä löytyy liittymäpintaa eri sukupolvien käsitys- ja kokemusmaailmaan, Malme jatkaa. 

Valtuuston varapuheenjohtajaksi valittiin Espoon tuomiokirkkoseurakunnan Seppo Särkiniemi. Hän edustaa Yhdessä matkalla -valitsijayhdistystä.

Yhteinen kirkkovaltuusto käyttää seurakuntayhtymässä ylintä päätösvaltaa ja päättää mm. kirkollisveron suuruudesta, talousarviosta ja suurista rakennushankkeista. Espoon yhteisessä kirkkovaltuustossa on 61 jäsentä, jotka valittiin viime syksyn seurakuntavaaleissa kaudelle 2023–2026.

Yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi valittiin olarilainen Päivi Raunu, joka edustaa Kirkko kaikille -valitsijayhdistystä. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana jatkaa kirkkoherra Kalervo Salo. Puheenjohtaja on aina yksi seurakuntayhtymän kirkkoherroista ja hänet nimeää tuomiokapituli.

Kirkkoneuvostoon valittiin seuraavat jäsenet: Esbo svenska församlingista Tiina Kujala ja Håkan Nyman, Espoon tuomiokirkkoseurakunnasta Laura Kalmi, Esa Pigg ja Mia Stenius, Espoonlahden seurakunnasta Johanna Korpela ja Kari Roine, Leppävaaran seurakunnasta Olli Nuosmaa ja Teresia Volotinen, Olarin seurakunnasta Pertti Järvenpää ja Päivi Raunu (vpj.) sekä Tapiolan seurakunnasta Jouni Mykkänen ja Sini Hulmi.

Yhteinen kirkkoneuvosto on seurakuntayhtymän toimeenpaneva elin, joka mm. valmistelee asiat kirkkovaltuustolle ja vastaa sen päätösten toimeenpanosta.

Lisäksi valittiin jäsenet henkilöstö-, kiinteistö-, vaali- ja arvioinnin johtokuntaan sekä Espoon seurakuntien edustajat Kirkko ja kaupungin yhteisjohtokuntaan. Henkilöstöjohtokunnan puheenjohtajaksi valittiin Sini Sulonen Tapiolasta, kiinteistöjohtokunnan puheenjohtajaksi Kari Larjava Espoonlahdesta ja arvioinnin johtokunnan puheenjohtajaksi Jannika Lassus Esbo svenska församlingista. Johtokuntien jäsenet löytyvät oheisesta liitteestä.

Luottamushenkilövalinnat 25.1.2023

Korjaus 26.1.2023 klo 8.16. Korjattu Tapiolan edustajat yhteisessä kirkkoneuvostossa. Alkuperäisessä tekstissä oli virheellisesti varajäsenet varsinaisten jäsenten sijaan. 

25.1.2023 19.36