Uutislistaukseen

Olarin seurakunta päätti avata ovet samaa sukupuolta olevien parien vihkimiselle

Olarin seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti 8.2.2023 kokouksessaan, että seurakunnan kirkkoa ja kappeleita voidaan käyttää samaa sukupuolta olevien parien avioliiton vihkimiseen tai jo solmitun avioliiton kirkolliseen siunaamiseen. Asia tuli neuvoston käsittelyyn seurakuntalaisaloitteen pohjalta. Päätös ei ole vielä lainvoimainen. 

MicrosoftTeams-image.png

Kuvassa on Olarin kirkon alttari, jonka eteen on levitettynä vihkiryijy. Kuva: Olarin seurakunta.

– Kantaa otettiin vain kirkkotilojen avaamiseen seurakuntamme osalta, ei vihkimisiin sinänsä. Äänestyksessä annettiin yksi tyhjä ääni. Päätöksestä jätettiin myös eriävä mielipide, kertoo Olarin kirkkoherra Antti Malinen

Malinen on joka tapauksessa hyvillään tavasta, jossa seurakuntaneuvosto asiasta keskusteli.  

– Seurakuntaneuvosto käsitteli asiaa rakentavasti ja kunnioittavasti. Kaikista asioista emme ole yksimielisiä, mutta yhteinen tahtomme on edistää Kristuksen asiaa seurakunnassamme.  

 
Tilojen avaamista samaa sukupuolta olevien parien vihkimisiin on käsitelty nyt kaikissa Espoon seurakuntayhtymään kuuluvissa seurakunnissa. Esbo svenska församling, Tapiolan seurakunta, Espoon tuomiokirkkoseurakunta ja Leppävaaran seurakunta päättivät sallia vihkimisen tiloissaan, Espoonlahdessa päädyttiin vastakkaiseen ratkaisuun.  

Tällä hetkellä tiloista käytössä ovat Esbo svenska församlingin, Tapiolan seurakunnan ja Leppävaaran seurakunnan tilat.  

Kahdessa seurakunnassa seurakuntaneuvoston tekemästä päätöksestä on valitettu hallinto-oikeuteen. Tapiolan päätös laitettiin käytäntöön, ja sitä muutetaan, jos oikeus aikanaan muuta päättää. Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa päädyttiin odottamaan ensin oikeuden päätöstä.  

 

10.2.2023 09.47