Uutislistaukseen

Onnellinen elämä – Johanna Kareen koskettavia valokuvia Olarin kirkossa

Johanna Kareen KATSO IHMINEN® -valokuvanäyttely Onnellinen elämä kertoo elämästä, jossa onni ja taito nauttia elämästä on löytynyt vammaisuudesta huolimatta. Näyttelyn avajaiset ovat Olarin kirkolla maanantaina 27. helmikuuta klo 17 ja näyttely on avoinna 19.3.2023 saakka.

Näyttelykuva750.jpg

Kuva: Johanna Kare KATSO IHMINEN® näyttelykonsepti, www.johannakare.com,

Onnellinen elämä -valokuvanäyttely kertoo kolmesta pariskunnasta, joita yhdistää se, että heillä kaikilla on kehitysvamma. Vamma ei kuitenkaan ole este onnellisuudelle tai elämästä nauttimiselle.

- Näyttelyä kuvatessani pysäyttävää oli ennen muuta kuvattavien aitous ja rakkaus elämää kohtaan, kertoo Johanna Kare.

Näyttely herättelee pohtimaan elämän arvoa ja elämänarvoja: Mitkä asiat tuovat elämään mielekkyyttä ja millaisilla teoilla voimme tuoda iloa toinen toistemme elämään? Näyttely on osa valokuvataiteilija Johanna Kareen KATSO IHMINEN® -konseptia.

Johanna Kareen KATSO IHMINEN® -konseptiin liittyy useita näyttelyitä, joissa kuvataan koskettavasti marginaaliin jääviä ihmisiä ja heidän usein rajujakin kohtaloitaan.

Johanna Kare kertoo saaneensa näyttelyistään palautetta ja kiitosta erityisesti siitä, että juuri marginaaliin jääneet ihmiset tuodaan esille ja näistä äärimmäisen tärkeistä asioista puhutaan.

Onnellinen elämä -näyttelyn pääavajaiset olivat Helsingin Lapinlahden lähteellä viime vuonna. Kareen näyttelyt kiertävät jatkuvasti eri paikoissa ja Olarin kirkon jälkeen näyttely esillä Helsingin Postitalolla Rajala Shopissa maaliskuussa.

Kirkko sopii Johanna Kareen mukaan hyvin näyttelypaikaksi.

- Kirkkoon on hyvä tuoda taidetta ja juuri ne ihmiset, joita muut eivät huomaa, mutta Jeesus rakastaa. Minusta kirkkojen ovien pitäisi olla avoinna kaksikymmentäneljä tuntia vuorokaudessa, jotta jokainen ihminen voisi päästä rukoilemaan ja hiljentymään halutessaan kaikkivaltiaan Jumalan eteen, Kare miettii.

Johanna Kare on Vuoden valokuvaaja 2021 ja Pro diakonia -mitalilla 2022 palkittu visualisti.
__________________


KATSO IHMINEN® – Onnellinen elämä -näyttelyn avajaiset kutsuvieraille ja yleisölle
ma 27.2. klo 17 Olarin kirkko

Ohjelmassa

Puheenvuoroja: Johanna Kare. Minna Kovalainen, joka on työskennellyt aiemmin kehitysvammaistyön diakonina Espoon seurakunnissa. Mika Siltala, Espoon seurakuntien diakonian asiantuntija. Antti Malinen, Olarin seurakunnan kirkkoherra.
Musiikkia: Ritva ja Pilvi Torppa.
Tarjoilua


Näyttely on avoinna 27.2.–19.3.2023 Olarin kirkolla, os. Rälssitilankuja 1, Espoo

Kirkko on avoinna arkisin klo 10–16, su klo 10–14, la toiminnan mukaan.

Lisätietoja

Markus Silvola, 040 531 1017, markus.silvola@evl.fi.
Kansainvälisen työn sihteeri, Olarin seurakunta

Johanna Kare
https://www.johannakare.com/
https://www.facebook.com/valokuvataiteilijajohannakare

 

23.2.2023 09.21