Uutislistaukseen

Tapiolan seurakunta liputtaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin sitoutumisen merkiksi

Tapiolan seurakunta liittyy maanantaina 25.9. tuhansien toimijoiden kanssa maailmanlaajuiseen liputuskampanjaan näyttääkseen sitoutumisensa YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

SDG Flag.png

Kuvassa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden lippu.

Syyskuun 25. päivänä tulee kuluneeksi kahdeksan vuotta siitä, kun YK:n 193 jäsenvaltiota sopivat kestävän kehityksentavoitteista ja Agenda 2030 -toiminta-ohjelmasta. Nämä 17 tavoitetta ohjaavat koko maailman kestävän kehityksen työtä vuosina 2016–2030.


Tapiolan seurakunta nostaa 25.9. kestävän kehityksen tavoitteiden (Sustainable Development Goals, SDG) lipun salkoon näyttääkseen sitoutumisensa kestävän kehityksen edistämiseen, lisätäkseen tietoisuutta YK:n toimintaohjelmasta ja kirittääkseen muutosta yhteiskunnan eri osa-alueilla.


YK:n Agenda 2030 -toimintaohjelma on jo puolessa välissä, ja valitettavasti nykyisellä tahdilla tavoitteet jäävät saavuttamatta globaalisti.
Suomi on yksi parhaiten suoriutuvista valtioista tavoitteiden saavuttamisessa erityisesti, kun tarkastellaan sosiaalisen kestävyyden tavoitteita. Kuitenkin ympäristöön ja ilmastoon liittyvissä tavoitteissa on vielä paljon petrattavaa.


SDG-liputuspäivä sai alkunsa vuonna 2019 Alankomaissa, ja viime vuosina tuhannet toimijat ovat liittyneet mukaan edistämään kestävää kehitystä ja parempaa tulevaisuutta.

SDG-lippupäivää vietetään Tapiolan kirkon Kahvila Valossa ma 25.9.2023 klo 18-19.

Lisätietoja: Menni Nousiainen, menni.nousiainen@evl.fi

 

21.9.2023 11.32