Uutislistaukseen

Kirkko rauhan ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta - Espoon seurakunnat mukana Maailma kylässä -festivaaleilla 25.-26.5.2024

Kestävän kehityksen festivaali Maailma kylässä järjestetään 25.–26.5.2024 Helsingin Suvilahdessa. Espoon ja Helsingin evankelis-luterilaiset seurakunnat toteuttavat tapahtumassa monikielisen ja -kulttuurisen festarihenkisen jumalanpalveluksen, jossa rukoillaan rauhan ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

maailma_kylassa_netti_2.png

Seurakunnat ovat tapahtumassa mukana osaltaan edistämässä monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta, jotka kuuluvat sekä festivaalin että seurakuntien arvoihin. Oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen yhteiskunta on seurakuntien arvomaailman ja strategian mukaista. Niin ikään vastuullisuus ja kestävyys ovat niiden toiminnassa keskeisiä.

Festivaalin teemana on tänä vuonna rohkeus.

– Raamatussa Jeesus kannustaa rohkeuteen monissa kohdin: ”Muista, että olen sanonut sinulle: Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi.” (Joosua 1:9)

– Ja mikä tärkeintä, meidän ei tarvitse olla rohkeita yksin. Meillä on toivo Jumalassa, meillä on toivo toisissamme. Yhdessä voimme rohkeasti muuttaa maailmaa kestävämmäksi ja oikeudenmukaisemmaksi, sanoo Helsingin seurakuntien kansainvälisen työn sihteeri Tarja Korpaeus-Hellsten.

Sunnuntaina 26.5. seurakunnat järjestävät eri kulttuurit yhdistävän Festarimessun Tiivistämöllä klo 11.15–12.15. Tule rukoilemaan rauhan puolesta, kohtaa uusia ihmisiä ja löydä ilon ja yhteisöllisyyden voima!

Espoon ja Helsingin seurakuntien ständillä voit tutustua erityisesti kirkon monikulttuuriseen ja monikieliseen toimintaan ja toimijoihin. Kirkolla on toimintaa kaiken ikäisille ja se on kaikille avointa. Suomen ja ruotsin lisäksi aktiivista viikkotoimintaa on arabiaksi, englanniksi, kiinaksi, viroksi ja venäjäksi.

Ständillä on tarjolla myös musiikkihetkiä ja voit ripustaa rukouksesi tai toiveesi Toivonpuuhun. Lämpimästi tervetuloa!

Espoon ja Helsingin evankelis-luterilaiset seurakunnat ovat kaikille avoimia kristillisiä yhteisöjä. Ohjenuorana ovat yhteiset arvomme - usko, toivo ja rakkaus – sekä yhdenvertaisuus: jokainen on arvokas ja rakastettu juuri sellaisena kuin on.

Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista, jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon. (Johannes 14:27)

 

Maailma kylässä-festivaali on toukokuun lopussa järjestettävä kestävän kehityksen festivaali, poikkitaiteellinen kulttuurifestivaali, järjestöjen messutapahtuma, ruokakarnevaali ja ajankohtaisten aiheiden keskusteluareena. Festivaali on järjestetty vuodesta 1995 lähtien.

Lisätietoja:

Laura Leipakka
yhteistyökoordinaattori
Kirkkokatu 1
02770 Espoo

10.5.2024 13.19