Uutislistaukseen

Lapset tanssivat muskaristriimauksen innostamina Ilona Nymanin lasten virren ”Tulkoon valo” tahtiin.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan laaja diginäkyvyys tuo kiitosta

22.4.2020 14.49

"Pidettiin livemuskari Facebook-ryhmässä täällä Espoon Tuomiokirkkoseurakunnassa. Palautteena saimme kuvia ja videonpätkiä lasten kodeista. Ilona Nymanin lasten virsi 'Tulkoon valo' sai sisarukset innostumaan. Kyllä motivoi tekemään ensi viikolla uudestaan!"

Näin muskariopettaja Heli Vapaakallio kertoo palautteena saamansa ja Facebookissa jakamansa kuvan yhteydessä ensimmäisen striimatun muskarisession jälkeen. Heli Vapaakallio toteutti kiitetyn muskarihetken yhdessä perhetoiminnan ohjaaja Anna Lahtisen kanssa.

Eikä tämä palaute ole ainut. Tässä vielä muutama ote:

”Meillä vuorokauden myöhässä muskari, mutta kivaa oli silti! Pehmoja oli kasa mukana ja soittimia korillinen. Kiitos taas!”
”Kiitos! Tykättiin lasten ja pehmolelujen kanssa tosi paljon. Hienosti toteutettu lopun konfettisadetta myöten.”

Kodeissa on innostuttu niin, että mukaan on saatettu ottaa astetta hurjemmat muskarihiiret, kuten toisessa kuvassa. Kolmannessa kuvassa lapset seuraavat muskaristriimiä samalla, kun perheen äiti kokkaa.

Koronan aiheuttama poikkeustilanne on tuonut monessa Espoon tuomiokirkkoseurakunnan työntekijässä esiin todellisen digitaitajan. Muskariopettajat, lasten- ja perhetoiminnan ohjaajat, nuorisotyönohjaajat, kanttorit ja papit ovat innostuneet tekemään verkkoon muskareita, hartauksia, esittelyjä, lauluesityksiä ja askartelutuokioita jumalanpalvelusstriimauksista puhumattakaan.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan lapsityö avasi oman YouTube-kanavan nimellä Lapsityö Espoon tuomiokirkkoseurakunta. Kanava avattiin noin kuukausi sitten, ja se on välittänyt jo 20 videota erityisesti lapsille: askarteluja, hartauksia, muskareita, laululeikkejä sekä jatkotarinaa aiheena ”Kollin matkassa”. Myös Espoon tuomiokirkkoseurakunta avasi oman YouTube-kanavan, jonka kautta lähetetään mm. hartauksia. Espoon tuomiokirkkoseurakunnan pastori Sami Marte jakaa niin ikään hienoja musiikkivideoitaan YouTuben kautta. Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Espoon tuomiokirkon Facebook-sivujen kautta jaetaan säännöllisesti jumalanpalvelusstriimauksia ja hartaushetkiä.  Lisäksi lapsityön Facebook-sivustot ja yksittäisten kappeleiden Facebook- ja Instagram-sivut ovat jakaneet aineistoja.

Kanavia, joiden kautta on striimattu tai lähetetty videoita (lista ei ole kattava):

YouTube Lapsityö Espoon tuomiokirkkoseurakunta: https://www.youtube.com/channel/UCLTXtw8gL_-XPb_RMS41F8Q/videos

YouTube Espoon tuomiokirkkoseurakunta: https://www.youtube.com/channel/UCq3mVxsxYpwiyru75W2wWXw

Sami Marten videoita: https://www.youtube.com/channel/UCQBQzkJLnuogTxYw9X2Zc3w

Suvelan kappelin lapsi- ja perhetyö: https://www.facebook.com/suvelankappelinlapsityo/

Vilaus perhetoimintaan (muskarit): https://www.facebook.com/groups/1901319653504469/

Espoon tuomiokirkkoseurakunta: https://www.facebook.com/EspoonTuomiokirkkoseurakunta/

Espoon tuomiokirkko: https://www.facebook.com/Espoontuomiokirkko/

Kalajärven kappelin Instagram: https://www.instagram.com/kalajarvenkappeli/?hl=fi

Tapahtumia nuorille: http://lujakallio.fi/nuoret/