Uutislistaukseen

Kuvassa on tyhjä kirkkotila Tapiolassa. Kuva: Reija Hirvonen

Tapiolan kirkko juhlii 60-vuotispäivää riisuttuna

30.4.2020 15.25

Tapiolan seurakunta juhlii tänä vappuna syntymäpäiväänsä erikoisissa merkeissä. Maaliskuussa tilat tyhjenivät koronanviruksen aiheuttaman poikkeustilan myötä seurakuntalaisista ja huhtikuun loppuun mennessä myös kaikesta irtaimesta.

60-vuotta sitten oltiin myös ilman omaa kirkkoa. Se valmistui vasta viisi vuotta myöhemmin. Tapiolan kirkko ei ole ollut näin tyhjä yli puoleen vuosisataan. Kirkkoa on siivottu viime vuosien varrella useampaan otteeseen peruskorjausta ennakoiden. Ehdottomasti isoin tyhjennysurakka tehtiin kuitenkin huhtikuun loppupuoliskolla. Suurimman työn kirkkokiinteistön tyhjennyksessä on tehnyt kirkonpalveluskunta.

Ylivahtimestari Antti Ruuskanen antaa erityiskiitoksen Espoon seurakuntien leirikeskustyöntekijöille, joista on ollut iso apu. Käsipareja on todellakin tarvittu. Lisätyövoiman on mahdollistanut poikkeustila-ajan takia leirikeskuksista peruttu toiminta.

Seurakunnan tavaroille hankittiin pitkäaikaisvarasto Kauklahdesta. Lisäksi käytössä on pienempi tila lähellä Tapiolan keskustaa niille tavaroille, joita tarvitaan seurakuntatyössä useammin tai kausiluontoisesti. Se mitä seurakunta ei enää tarvitse, on laitettu sisäiseen kiertoon Espoon seurakunnissa. Myös osa kirkon vierustalle jätetyistä poistettavista tavaroista on kelvannut ohi kulkeville seurakuntalaisille astioista kalusteisiin. Se mitä ei ole voitu laittaa kiertoon on pyritty kierrättämään.

Tapiolan kirkon remontti alkaa toukokuussa 2020. Sen on määrä valmistua adventiksi 2021. Remontin aikana seurakunnan käytössä ovat vanhat tilat Otaniemen kappeli, Mankkaan seurakuntakoti ja Laajalahden kerhotilan sekä Tapiolan keskustan väistötila Virsu Tapiontorilla.

Teksti: Sonja Grönqvist