Uutislistaukseen

Naapurikassi-mainosseinä ja K-Supermarket Lasihytin kauppias Eki Zaiedman. K-Supermarket Lasihytin kauppias Eki Zaiedman.

Naapurikassi-apua Kauklahteen vapaaehtoisten ja diakonian kautta

8.5.2020 16.33

”Mahtavaa, Naapurikassi rantautui nyt myös Espooseen! Espoon tuomiokirkkoseurakunta ja K-Supermarket Lasihytti laittoivat yhteisvoimin keräyksen käyntiin. Diakoniatyö toimittaa vapaaehtoisten kanssa avun sitä tarvitseville. Naapurustossa on voimaa!” Näin kertoo Naapurikassi-Facebook-sivu.

Mikä ihmeen Naapurikassi? Naapurikassi-toimintamalli on Finfami-yhdistyksen alaisen Mindfood-projektin osa, ja se tarkoittaa paikallista ruoka-apua. Se järjestetään niin, että paikallinen kauppias antaa tilan, johon kaupassa kävijät voivat ostaa kuivaruokaa, säilykkeitä sekä talous- ja hygieniatuotteita lahjoitettavaksi vähävaraisille perheille. Keräyspiste on kassojen läheisyydessä. Jokin paikallinen toimija, tässä tapauksessa Kauklahden diakoniatyö, jakaa ruokalahjoitukset edelleen tarvitsijoille.

”Jokainen lahjoitettu tuote on viesti siitä, että välität.”

Idean Naapurikassi-avusta toi Kauklahden diakoniatyöntekijöille alueen vapaaehtoinen Krista Rasi, joka myös neuvotteli asiasta paikallisen kauppiaan Eki Zaiedmanin kanssa.

Naapurustossa on todellakin voimaa!

Katso lisää: https://www.finfamiuusimaa.fi/mindfood/, https://www.facebook.com/Naapurikassi-2063302087313367/K-Supermarket Lasihytti

Lisätietoja: Espoon tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyöntekijä Merja Lehtisalo, merja.lehtisalo@evl.fi, p. 050 438 0176.