Uutislistaukseen

2006 syntyneet nuoret ilmoittautuvat nyt rippikouluun

Espoon seurakuntien ensi vuoden rippikouluihin ilmoittautuminen alkaa ensi viikolla 12. lokakuuta.

Rippikoululaisia Hvittorpin kurssikeskuksen rannassa.

Valtaosa rippikouluista käydään Espoossakin kesällä leirimuotoisina. Hvittorpin kurssikeskus on suosittu leiripaikka. Kuva: Sirpa Päivinen.

Rippikouluihin kutsutaan erityisesti vuonna 2006 syntyneitä nuoria, jotka täyttävät ensi vuonna 15 vuotta. Rippikoulu on avoin kaikille nuorille, ja joka vuosi rippikouluun ilmoittautuu myös nuoria, jotka eivät kuulu kirkkoon. Ilmoittautuminen tapahtuu verkossa 12.–31.10. välisenä aikana. 

Koronakesä ei vähentänyt rippikouluun osallistumista. Vaikka Espoossakin jouduttiin kesän rippikoulut aikatauluttamaan uusiksi nopealla aikataululla ja ryhmät jakamaan uudelleen, valtaosa rippikouluista toteutui erityisjärjestelyin ja nuoret pääsivät rippikouluun.

Seurakunnat järjestävät ensi vuonnakin mahdollisimman paljon erilaisia rippikouluja, jotta jokainen voi löytää niiden joukosta itselleen sopivan. Tarjolla on kaupunkirippikouluja, leirin sisältäviä rippikouluja, pienryhmärippikouluja ja erilaisia harrasterippikouluja, kaiken kaikkiaan yli 90 ryhmää. Rippikoulun käy Espoossa vuosittain noin 2500 nuorta. 

Uusia kavereita, näkökulmia ja kokemuksia

Yhdessä eläminen ja yhdessä tekeminen ovat elementtejä, joiden kautta rippikoulu yhteisenä kokemuksena rakentuu. Hauskan yhteiselon lisäksi on tärkeää, että tarjolla on mahdollisuus pohtia syvällisempiäkin juttuja itsestään ja elämän peruskysymyksistä - myös hengellisyyttä ja sen merkitystä. Tämä käy ilmi tämän kesän nuorten palautekyselystä, johon on vastannut melkein 16 000 nuorta.

Kyselyssä kävi ilmi, että Espoossa rippikoulu koettiin erittäin turvalliseksi. Rippikoululaisten halu kuulua kirkkoon ja kokemus yhteyden vahvistumisesta seurakuntaan oli voimistunut Espoossa. Perheet olivat iloisia siitä, että rippikoulut pystyttiin järjestämään leirimuotoisina. Nuoret antoivat espoolaiselle rippikoululle arvosanaksi 9- eli kokemus oli ollut hyvä. 

Rippikouluopetusta on Espoossa tarjolla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Rippikouluja järjestetään myös erityistä tukea tarvitseville nuorille. Nuori vanhempineen voi keskustella oman seurakuntansa rippikoulutyöntekijöiden kanssa ja pohtia itselleen sopivinta vaihtoehtoa. Yhteystiedot sekä tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta löytyvät Espoon seurakuntien uusilta rippikouluverkkosivuilta espoonriparit.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätiedot

Johanna Hirsto
Kasvatuksen asiantuntija, Espoon seurakunnat
050 340 2908, johanna.hirsto@evl.fi

 

7.10.2020 15.36