Uutislistaukseen

Tällä viikolla juhlitaan Lapsen oikeuksien viikkoa

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään perjantaina 20.11. Espoonlahden seurakunnan oli tarkoitus järjestää tuolloin lapsille ja nuorille ohjelmaa aamusta iltaan. Tämä on jouduttu perumaan tiukentuneen koronatilanteen vuoksi.

Kuva_Antti Rintala.jpg

Lapsen oikeuksien päivän tarkoitus on tuoda esiin YK:n solmimaa Lapsen oikeuksien sopimusta ja herättää keskustelua lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista. Tänä vuonna päivän yhteydessä vietetään kolmatta kertaa valtakunnallista Lapsen oikeuksien viikkoa (16.–22.11.), jonka teemana on tulevaisuus.  

- Tulevaisuus-teemaan on seurakunnissa helppo yhtyä – haluamme yhdessä lasten ja nuorten kanssa vahvistaa uskoa paremman maailman rakentamiseen ja luoda tilaa myönteiselle tulevaisuuskuvalle. Tähän kannustaa sopimuksen lisäksi Raamattu ja kirkon teologia, kertoo kasvatuksen asiantuntija Tiina Hänninen Espoon seurakunnista.  

Tänä vuonna koronatilanteesta johtuen Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään Espoon seurakunnissa lähinnä viikkotoiminnassa: päiväkerhoissa, perhe- ja vauvaryhmissä. 
Espoonlahden kirkolle suunniteltu päivä on jouduttu perumaan koronavirustilanteen vuoksi. Pahoittelemme äkillistä peruutusta.  

Lapsen oikeuksien päivä: PERUTTU
Pe 20.11. klo 9.30–22 Espoonlahden kirkolla, Kipparinkatu 8. Kirkko on varattu lapsille koko päiväksi. Pikkulapsiperheille toimintaa klo 9.30–13: pomppulinna, askartelua, jumppaa ulkona, minimuskareita, nukketeatteria. Ilmoittautuminen sähköpostitse, tanja.routama@evl.fi, kaksi eri ajankohtaa, klo 9.30–11 tai 11.30–13, rajattu määrä paikkoja koronatilanteen vuoksi. Alakouluikäisille ohjelmaa klo 14–19 ja nuorille klo 19–22: Koululaisilla askartelua, valokuvasuunnistusta, pomppulinna, ongintaa jne. Nuorten messu klo 20. Iltapäivän ja illan toimintoihin ei ilmoittautumista.

16.11.2020 12.46