Uutislistaukseen

Kuvassa pakohuonepelin vetäjä Mio Mokki Leppävaaran kirkossa. Nuorisotyönohjaaja Mio Mokki ja diakoni Noora Lana vetävät pakohuonepelejä ainutlaatuisessa ympäristössä, Leppävaaran kirkossa. Kuva: Sirpa Päivinen.

Leppävaaran kirkko muuttuu pakohuoneeksi Yhteisvastuun hyväksi

2.2.2021 10.40

Leppävaaran seurakunta tempaisee Yhteisvastuukeräyksen hyväksi ja muuttaa kirkkosalinsa helmikuun ajaksi pakohuonepelin areenaksi. Aikuisille suunnattu pakohuonepeli meni vauhdilla kaupaksi sosiaalisen median kautta. 

– Tämä on ainutkertainen ympäristö pelata pakohuonepeliä. Yksikään yritys ei pysty tarjoamaan kirkkoa pelipaikaksi, kertoo yksi tempauksen ideoijista Leppävaaran seurakunnan nuorisotyönohjaaja Mio Mokki.

– Leppävaaran kirkko otetaan pelissä oikeasti haltuun eli pelin aikana saa vapaasti tutkia kirkkosalia ja pääsee ihmettelemään alttarinkin taakse. Mihinkään koskemista ei ole kielletty sen vuoksi, että se on pyhää, vaan ainoastaan käytännön syistä.

Pakohuonepelin Leppävaaran kirkolle on ideoinut Mio Mokki yhdessä työtoverinsa diakoni Noora Lanan kanssa. Kaksikon yllätykseksi pelit menivät ennätysvauhtia alle viikossa kaupaksi eikä niitä voi enää varata. Vuonna 1979 rakennettuun Leppävaaran punatiiliseen kirkkoon pääsee helmikuun aikana 2–6 hengen porukoissa pelaamaan yhteensä 40 pakohuonepeliä. Pelin hinta 40 euroa menee suoraan Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Yhteisvastuukeräys 2021 tukee taloudelliseen ahdinkoon joutuneita ikäihmisiä.  

– Tehtävien keksiminen ei ollut hankalaa, vaan hauskaa. Kirkkotila inspiroi itsessään. Tila on osa tunnelmaa, teemaa ja tehtävää. Kaikki tehtävät ovat kuitenkin ratkaistavissa, vaikka ei olisi kirkossa koskaan aiemmin käynytkään, kertoo Mokki.