Uutislistaukseen

Villa Elfvikiin aukeaa virtuaalinen Hiljaisuuden polku aikuisille

Kirkko Espoossa avaa vappuaattona Hiljaisuuden polun Villa Elfvikin läheiselle luonnonsuojelualueelle. Polku on suunnattu aikuisille ja sen pääsee kiertämään puhelimeen tai tablettiin ladattavan Citynomadi-sovelluksen avulla. 

Kuvassa pitkospuut ja kaisloja.

Kuva: Terhi Kuoppala.

– Tutkimukset osoittavat, että nykyespoolainen on hengellinen, mutta kaipaa pohdiskelua nimenomaan esimerkiksi luonnossa. Tähän haluamme tarjota Hiljaisuuden polulla vastinetta, kertoo idean äiti, varhaiskasvatuksen ohjaaja Terhi Kuoppala Tapiolan seurakunnasta. 

Polku johdattaa lähiluontoon ja oman elämän tutkiskeluun

Hiljaisuuden polku aukeaa Elfvikissä vappuaattona 30.4. ja on avoinna koko kevään ja kesän ajan. Polun on suunnitellut Kuoppalan kanssa Leppävaaran seurakunnan perhetoiminnanohjaaja Seija Hatakka. Hatakka kiersi keväällä pitkin Villa Elvikin lähiluontoa ja löysi innoituksen polun 14 eri pysähtymispisteeseen luonnon yksityiskohdista.

– Polku johdattaa rauhoittumiseen ja oman elämän tutkiskeluun. Matkalla saa ehdottomasti myös luontokokemuksen, sillä jokainen polun pysäkki on saanut inspiraation luonnosta kuten kukkaniitystä, puun juurakosta tai purosta.

Sopii kaikille vakaumukseen katsomatta

Hiljaisuuden polku sopii kenelle tahansa aikuiselle, joka haluaa hiljentyä luonnon keskellä. Polun pysäkit liittyvät laajasti ihmisen elämään niin menneisyyteen, uupumiseen, sairauteen kuin iloon ja huolettomuuteen. 

– Polulla on lähtökohtaisesti hengellinen sisältö, mutta kieli on runollista eikä sulje ketään pois. Polun rukouksiin voi yhtyä runoina katsomuksesta riippumatta.   

Hiljaisuuden polkua voi kiertää satunnaisessa järjestyksessä. Citynomadi avaa jokaisessa pysähtymispisteessä Kuoppalan ottaman valokuvan ja Hatakan kirjoittaman mietiskelytekstin, jonka voi lukea tai kuunnella.

 

Linkki polkuun: https://citynomadi.com/route/c46ca467a1af37cd3497880ba5fea402Linkki avautuu uudessa välilehdessä

28.4.2021 12.49