Uutislistaukseen

Kuvassa yksinäinen nainen katsoo ulos ikkunasta. Käsissä on kahvimuki. TukiChatti on yksi kirkon keskusteluavun kanavista.

Kirkon keskusteluapu päivystää myös kesällä

14.6.2021 08.00

Kesä alkaa tänäkin vuonna epävarmuuden merkeissä. Koronaepidemia ei ole ohi, ja monia painaa huoli tulevaisuudesta. Yksinäisyyden tunne voi korostua kesälomien aikaan

 

Seurakunnat tarjoavat keskusteluapua

Espoon seurakunnilla on TukiChatti avoinna arkisin klo 15–18. Keskusteluruutu avautuu näillä verkkosivuilla selaimessa painamalla Avaa chat -painiketta ja puhelimessa painamalla puhekuplaa.

TukiChatti tarjoaa keskusteluapua, henkistä ja hengellistä tukea. Palvelu tapahtuu anonyymisti. Kuuntelijoina ja keskustelijoina toimivat seurakuntien työntekijät eri työntekijäryhmistä.

 

Papin puhelin päivystää joka päivä Espoon seurakunnissa

Joka päivä klo 9–21. Soita papille. 

 

Matalan kynnyksen apua puhelimessa ja verkossa

Kirkon keskusteluavun päivystäjille voi purkaa huolia ja ahdistusta. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Päivystäjät ovat sitoutuneet vaitioloon.

Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin on auki joka ilta, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Palvelevan puhelimen numeroon 0400 221 180 (pvm/mpm) voi soittaa klo 18–24.

Palveleva chat on avoinna ma–pe klo 12–20 ja juhannuksesta heinäkuun loppuun klo 16–20. Chat-keskustelun voi aloittaa osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu/chat

Verkossa on mahdollisuus jättää nimetön viesti ympäri vuorokauden. Päivystäjät vastaavat viesteihin muutaman päivän kuluessa. Keskusteluapuun saa yhteyden myös perinteisellä kirjeellä. 

Palvelu on valtakunnallinen ja toimii suomeksi ja ruotsiksi. Ruotsinkielisen palvelun nimi on Kyrkans samtalstjänst, ja sen yhteystiedot löytyvät osoitteesta evl.fi/kyrkanssamtalstjanst  

 

Yksityisyys on turvattu

Kirkon keskusteluavun päivystäjät ovat kirkon työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia. Heitä sitoo vaitiolovelvollisuus. 

Päivystäjä ei näe käyttäjän henkilöllisyyttä. Soittajan puhelinnumero ei näy vastaajalle. Puheluja ei nauhoiteta, eikä keskusteluja tallenneta. Mitään henkilökohtaisia tietoja ei jää muistiin.