Uutislistaukseen

Rippikoululaisia Hvittorpin kurssikeskuksen takkahuoneessa. Valtaosa rippikouluista käydään Espoossakin kesällä leirimuotoisina. Kuva: Sirpa Päivinen.

Rippikoulukesä alkoi

9.6.2021 16.34

Espoon seurakunnat aloittivat rippikoulut 7. kesäkuuta

- Vielä kuukausi sitten elimme jännityksessä, joudutaanko rippikoululeirejä siirtämään. Nyt rippikoulun leirikesä on kuitenkin startannut suunnitelman mukaan, riemuitsee Espoon kasvatuksen asiantuntija Johanna Hirsto.

Rippikoulu on iso juttu nuorelle ja koko perheelle. Ne nuoret, jotka toivovat pääsevänsä nimenomaan rippileirille, saavat nyt kaipaamansa leirikokemuksen. Rippikoulututkimuksista tiedetään, että nimenomaan leiri on tosi merkittävä asia. Siksi iloitsen aivan erityisesti, että hyvien turvallisuusohjeistuksien puitteissa päästään nyt leireilemään, kertoo Hirsto. Rippikoulujen koronaturvallisuus on huomioitu mm. etukäteisohjeistuksilla koteihin. Oireisena ei pidä lähteä leirille ja testiin hakeudutaan leiriltäkin hyvin matalalla kynnyksellä. Ripariviikko eletään ns. leirikuplassa saman porukan kesken, jolloin tartunnan mahdollisuus on mahdollisimman pieni. 

Rippikoulun käy Espoossa vuosittain noin 2500 nuorta ja ripareita on tänä vuonna Espoossa satakunta. Suurin osa on leirimuotoisia, mutta valikoimassa on myös kaupunkirippikouluja ja erityisryhmille suunnattuja ripareita. Leirejä järjestetään eri puolilla Suomea ja tarjolla on mm. vaellus- ja saaristorippikouluja, urheilupainotteisia ripareita ja englanninkielinen ryhmä. Tämän vuoden rippikouluihin saivat kutsun erityisesti 2006 syntyneet nuoret.  

 

 

Lisätietoja

Johanna Hirsto

Kasvatuksen asiantuntija, Espoon seurakunnat

050 340 2908, johanna.hirsto@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Kuva: Sirpa Päivinen