Digikinkerit ikäihmisille

Digikinkerit on Espoon seurakuntayhtymän hallinnoima hanke, Vanha mies katselee padia.
jossa tavoitellaan erityisesti niitä ikäihmisiä, joiden elämässä taloudellinen tilanne ja sen seuraukset ovat vaikuttaneet digiosaamisesta syrjäytymiseen. 

Digikinkerit-hankekoordinaattorina toimii diakonissa Minna Martiskainen, Espoon seurakuntayhtymässä Yhteisessä seurakuntapalveluissa 1.3–31.8.2021.

Digikinkereissä keskitytään ikäihmisten digitaalisten taitojen opettamiseen vapaaehtoisten vertaisohjaajien avulla. Yhteisiä digitaalisia oppimismateriaaleja ja käytäntöjä kehitetään yhteistyössä Espoon seurakuntien yhteisen diakoniatyön, Espoon sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä kolmannen sektorin kanssa.

Lähde DigiYstäväksi ikäihmiselle!

Seuraava yhteinen koulutus- ja infotilaisuus tehtävästä kiinnostuneille on keskiviikkona 9.6. klo 18 Teams-yhteydellä. Ilmoittautumiset 6.6. mennessä minna.martiskainen@evl.fi, tervetuloa mukaan!

Jos olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena vertaisohjaajana tai haluat osallistua koulutukseen, voit olla suoraan yhteydessä Minna Martiskaiseen, p. 050 3307129 tai minna.martiskainen@evl.fi.

Myös tämän vuoden Yhteisvastuu- teema liittyy ikäihmisiin ja digiosaamisen kehittämiseen. Varoja kerätään taloudellisessa ahdingossa eläville ikäihmisille ja vuonna 2022 Seurakuntaopiston kokoama kansanopistoverkosto tarjoaa maksuttomia digitaitoja ja taloudenhallintaa edistäviä koulutuksia vähävaraisille ikäihmisille. Opetuksessa keskitytään pankki-, Kela- ja virastoasiointiin tietokoneella sekä opastetaan digilaitteiden käytössä ja ongelmakohdissa.

​​​​​​​​​​​​​​
Lisätietoja digikinkereistä myös näistä esitteistä (Sekä suomenkielinen että ruotsinkielinen/ på svenska också):

____________________________________

Lue lisää:

Mainos ikäihmisille Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Mainos vapaaehtoisille 9.6.2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä
VerkostoviestiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

YouTube-video

Ota yhteyttä

Hankekoordinaattori, Digikinkerit-hanke
Espoon seurakuntayhtymä
PL 200, Kirkkokatu 1
02771 Espoo
Projektanställd för Digikinkerit och uppsökande ungdomsarbete
Esbo svenska församling
Yhteinen seurakuntatyö
Kyrkogatan 10
02770 Espoo

Projektanställd till 15.5 för den svenska delen av Digikinkerit samt uppsökande ungdomsarbete