Koronapandemian vaikutukset Espoon seurakuntien toimintaan ja asiointiin seurakuntien palveluissa 

(päivitetty 7.9.2021)

Espoon seurakunnat pyrkivät kaikessa toiminnassaan ehkäisemään koronatartuntoja. Noudatamme rajoitusten suhteen viranomaisten ja piispojen ohjeita ja määräyksiä. Käytämme maskeja, pidämme turvavälit, huolehdimme hyvästä käsihygieniasta ja saavumme paikalle vain terveenä.

Impacts of the COVID-19 pandemic on the activities and services of Espoo Parishes

Kirkkojen ja kappelien enimmäishenkilömäärät

AVI:n 3.9.2021 antaman määräyksen mukaan tilaisuuden osallistujamäärä voi olla enintään puolet tilassa normaalisti käytettävissä olevien istuma- tai seisomapaikkojen määrästä. Henkilömäärän on oltava sellainen, että osallistujien on tosiasiallisesti mahdollista välttää fyysinen kontakti toisiinsa.

Kirkkosalien enimmäishenkilömäärät löydät täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Messut ja jumalanpalvelukset (27.9.2021 saakka)

  • Kaikissa Espoon seurakunnissa voi osallistua messuun kirkkotilan enimmäishenkilömääriä noudattaen. Tarkemmat tiedot löydät tapahtumakalenterista
  • Konfirmaatiojumalanpalveluksista voi tarkistaa seurakuntien rippikouluyhdyshenkilöiltä jotka löytyvät rippikoulusivuilta.

Kasteet ja häät (27.9.2021 saakka)

Kasteita ja vihmisiä voidaan järjestää kirkko- ja kappelisaleissa tilan enimmäishenkilömäärän mukaisesti ja kaikkia turvallisuusohjeita noudattaen. Käytämme maskeja, pidämme turvavälit, huolehdimme hyvästä käsihygieniasta ja saavumme paikalle vain terveenä.

Kastekahvit ja kotikasteet

  • Kastekahveilla seurakuntien tiloissa noudatetaan tilarajoituksia
  • Kotikasteet ovat yksityistilaisuuksia. Niiden enimmäishenkilömäärä tulee arvioida käytettävissä olevan tilan mukaan niin, että osallistujien on mahdollista pitää riittävä toisiinsa etäisyys koko tilaisuuden ajan. 
  • Tilaisuudessa käytetään maskeja.   
  • Jo sovittujen toimitusten osalta kastava pappi on yhteydessä muutoksista kasteperheisiin. ​​​​​​​​​​​​​​

Hautaan siunaaminen ja hautaus (27.9.2021 saakka)

Hautaan siunaamisia voidaan järjestää kirkko- ja kappelisaleissa tilan enimmäishenkilömäärän mukaisesti ja kaikkia turvallisuusohjeita noudattaen. Käytämme maskeja, pidämme turvavälit, huolehdimme hyvästä käsihygieniasta ja saavumme paikalle vain terveenä.

Muistotilaisuudet ovat yksityistilaisuuksia ja niitä koskevat yksityistilaisuuksia koskevat suositukset. Muistokahveilla seurakuntien tiloissa noudatetaan tilarajoituksia.

Myös uurnan laskussa ja ulkotiloissa tapahtuvassa hautaan siunaamisessa on huolehdittava turvaväleistä. Suosittelemme myös maskien käyttöä.

Vainajien näyttötilaisuudet Espoon seurakuntien tiloissa on keskeytetty toistaiseksi.

 

Muu seurakuntien toiminta

  • Musiikkitilaisuuksista osa suoratoistetaan myös verkon kautta. Ennen paikan päälle tuloa tarkista tilanne aina tapahtumakalenterista.
  • Kaikki verkon kautta toteutettavat tilaisuudet löydät Verkkokirkko Espoossa -sivulta.
  • Konfirmaatioissa noudatetaan tilojen enimmäishenkilömääriä. Oman leirin vetäjät sekä seurakunnan rippikouluvastaavat antavat lisätietoja. Yhteystiedot www.espoonseurakunnat.fi/riparit.
  • Syyskauden toiminta alkaa niissä rajoissa kuin on mahdollista. Toiminnassa huomioidaan piispojen ja viranomaisten ohjeistukset.

Asiointi

Espoon seurakuntien aluekeskusrekisteri, palvelukeskus ja seurakuntien toimistot palvelevat toistaiseksi sähköisesti. Yhteystiedot löydät Info ja asiointi -osiosta.

Apua ja tukea

Voit keskustella papin tai diakonin kanssa, jos mieltäsi painaa jokin asia. Seurakuntien papin puhelinten numerot löydät Keskusteluapua-sivulta. Papin puhelin on avoinna joka päivä klo 9-21.

Oman seurakuntasi diakoniin saat yhteyden joko soittamalla suoraan tai jättämälle verkkosivujemme kautta yhteydenottopyynnön. Tiedot löydät Diakoniatyöntekijöiden ajanvaraus -sivulta.

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin: 0400 22 11 80.

Koronaviruspandemian vaikutukset kirkollisten toimitusten järjestämiseen

Päivitetty 10.9.2021
 

Kasteiden, häiden ja hautajaisten järjestämisessä noudatamme kulloinkin voimassa olevia viranomaisten ohjeita ja suosituksia.

Kasteita, vihkimisiä ja hautaansiunaamisia voidaan järjestää kirkko- ja kappelisaleissa tilan enimmäishenkilömäärän mukaisesti ja kaikkia turvallisuusohjeita noudattaen. Käytämme maskeja, pidämme turvavälit, huolehdimme hyvästä käsihygieniasta ja saavumme paikalle vain terveenä.

Kastekahvit ja kotikasteet ovat luonteeltaan yksityistilaisuuksia ja niitä koskevat yksityistilaisuuksia koskevat suositukset. Kastekahveilla seurakuntien tiloissa noudatetaan tilarajoituksia.

Muistotilaisuudet ovat yksityistilaisuuksia ja niitä koskevat yksityistilaisuuksia koskevat suositukset. Muistotilaisuuksia voi järjestää seurakuntien tiloissa kunkin tilan enimmäishenkilömäärän mukaisesti.

Uurnan laskussa ja ulkotiloissa tapahtuvassa hautaan siunaamisessa ei ole henkilörajoituksia. Myös ulkotiloissa on huolehdittava turvaväleistä. Suosittelemme myös maskien käyttöä.

Vainajien näyttötilaisuudet Espoon seurakuntien tiloissa on keskeytetty toistaiseksi.

Mikäli haluat videoida tilaisuuden omaisia varten, olemme koonneet ohjeet siitä Tilaisuuden videointi poikkeusaikoina -artikkeliin.

Kaikki korona-ajan rajoituksia koskevat tiedot löytyvät koronaohje-sivulta.

Kuvasarja, jossa kehotetaan käyttämään maskia sekä huolehtimaan käsihygieniasta ja riittävästä etäisyydestä.