Koronapandemian vaikutukset Espoon seurakuntien toimintaan ja asiointiin seurakuntien palveluissa 

(päivitetty 10.1.2022)

Espoon seurakunnat pyrkivät kaikessa toiminnassaan ehkäisemään koronatartuntoja. Noudatamme rajoitusten suhteen viranomaisten ja piispojen ohjeita ja määräyksiä.

Rajoitukset 28.12.2021 - 31.1.2022

  • Messuissa ja hartauksissa henkilömäärä on rajoitettu 1/5 normaalista enimmäishenkilömäärästä, kuitenkin isoissakin tiloissa enintään 30 henkeen.
  • Toimituksissa 1.-31.1.2022 henkilömäärä on rajoitettu 1/5 normaalista enimmäishenkilömäärästä, kuitenkin isoissakin tiloissa enintään 30 henkeen.
  • Yleisötilaisuudet ja aikuisten ryhmätoiminta on tauolla 31.1.2022 saakka.
  • Lasten ja nuorten toiminta jatkuu viranomaisten ohjeiden mukaan. Tämä koskee v. 2004 syntyneitä ja sitä nuorempia.
  • Kaikissa tilaisuuksissa vahva maskisuositus. Lisäksi huolehdimme turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Saavuthan paikalle vain terveenä.
  • Ks. tarkemmat tiedot alla. 

Impacts of the COVID-19 pandemic on the activities and services of Espoo Parishes

Messut ja jumalanpalvelukset 28.12.2021-31.1.2022

Messuihin ja hartauksiin voi osallistua enintään 1/5 normaalista enimmäishenkilömäärästä, kuitenkin isoissakin tiloissa enintään 30 henkeä. Ks. Tilojen enimmäishenkilömäärät.

Suosittelemme erittäin vahvasti, että kaikki osallistujat käyttävät kasvomaskia.

Kaikki verkon kautta toteutettavat tilaisuudet löydät Verkkokirkko Espoossa -sivulta.

Ristiäiset ja häät 28.12.2021-31.1.2022

Kasteita ja vihkimisiä voidaan järjestää kirkko- ja kappelisaleissa, mutta kirkkoihin ja kappeleihin voidaan ottaa normaalia pienempi osallistujamäärä (viidesosa normaalista, kuitenkin aina enintään 30 henkeä). Ks. Tilojen enimmäishenkilömäärät.

Suosittelemme järjestämään kastetilaisuudet seurakuntien tiloissa, joissa voidaan taata mahdollisuus turvavälien pitämiseen.

Käytämme maskeja, pidämme turvavälit, huolehdimme hyvästä käsihygieniasta ja saavumme paikalle vain terveenä.

Hautajaiset 28.12.2021-31.1.2022

Siunaustilaisuudet voidaan järjestää kirkko- ja kappelisaleissa, mutta kirkkoihin ja kappeleihin voidaan ottaa normaalia pienempi osallistujamäärä (viidesosa normaalista, kuitenkin aina enintään 30 henkeä). Ks. Tilojen enimmäishenkilömäärät.

Hautaan siunaamisia voi järjestää myös kirkoissa. Olemme lisänneet varattavia aikoja Espoon siunauskappeliin ja Kellonummen kappeleihin.

Käytämme maskeja, pidämme turvavälit, huolehdimme hyvästä käsihygieniasta ja saavumme paikalle vain terveenä.

Muistotilaisuudet seurakuntien tiloissa. Seurakuntien tiloissa voi järjestää muistotilaisuuksia tilojen enimmäishenkilömäärän mukaisesti. 

Vainajien näyttötilaisuudet Espoon seurakuntien tiloissa on keskeytetty toistaiseksi.

Aikuisten toiminta tauolla 28.12.2021 - 31.1.2022

Konsertit, yhteislaulutilaisuudet, muut yleisötilaisuudet ja aikuisten ryhmätoiminta on tauolla 28.12.2021 - 17.1.2022.

Lasten ja nuorten toiminta jatkuu. Koskee 2004 syntyneitä ja sitä nuorempia. 

Kaikki verkon kautta toteutettavat tilaisuudet löydät Verkkokirkko Espoossa -sivulta.

Asiointi

Espoon seurakuntien aluekeskusrekisteri, palvelukeskus ja seurakuntien toimistot palvelevat sähköisesti. Yhteystiedot löydät Info ja asiointi -osiosta.

Apua ja tukea

Voit keskustella papin tai diakonin kanssa, jos mieltäsi painaa jokin asia. Seurakuntien papin puhelinten numerot löydät Keskusteluapua-sivulta. Papin puhelin on avoinna joka päivä klo 9-21.

Oman seurakuntasi diakoniin saat yhteyden joko soittamalla suoraan tai jättämälle verkkosivujemme kautta yhteydenottopyynnön. Tiedot löydät Diakoniatyöntekijöiden ajanvaraus -sivulta.

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin: 0400 22 11 80.

Koronaviruspandemian vaikutukset kirkollisten toimitusten järjestämiseen

Päivitetty 10.1.2022
 

Kasteiden, häiden ja hautajaisten järjestämisessä noudatamme kulloinkin voimassa olevia viranomaisten ohjeita ja suosituksia. Suosittelemme järjestämään kirkolliset toimitukset seurakuntien tiloissa, joissa voidaan hyvin taata riittävät turvavälit.

Kirkollisiin toimituksiin voi osallitua seurakuntien tiloissa enintään 1/5 tilan normaalista enimmäishenkilömäärästä tai enintään 30 henkeä. Rajoitukset ovat voimassa 31.1.2022 saakka.
Ks. Tilojen enimmäishenkilömäärät

Noudatamme kaikki turvallisuusohjeita: Käytämme maskeja, pidämme turvavälit, huolehdimme hyvästä käsihygieniasta ja saavumme paikalle vain terveenä.

Kastekahvit ja muistotilaisuudet 1.1.2022 alkaen. Seurakuntien tiloissa voi järjestää kastekahveja ja muistotilaisuuksia tilojen enimmäishenkilömäärien mukaisesti. 


Uurnan laskussa ja ulkotiloissa tapahtuvassa hautaan siunaamisessa ei ole henkilörajoituksia. Myös ulkotiloissa on huolehdittava turvaväleistä. Suosittelemme myös maskien käyttöä.

Vainajien näyttötilaisuudet Espoon seurakuntien tiloissa on keskeytetty toistaiseksi.

Mikäli haluat videoida tilaisuuden omaisia varten, olemme koonneet ohjeet siitä Tilaisuuden videointi poikkeusaikoina -artikkeliin.

Kaikki korona-ajan rajoituksia koskevat tiedot löytyvät koronaohje-sivulta.

Kuvasarja, jossa kehotetaan käyttämään maskia sekä huolehtimaan käsihygieniasta ja riittävästä etäisyydestä.
Olarin jouluseimi, jossa kaikilla kasvomaskit.
Olarin jouluseimi vuonna 2020. Kuva Antti Malinen.