Joulukalenteri jaetaan seurakuntalaisten koteihin tänäkin vuonna 

Joulukalenteri tipahtaa postiluukuista Espoon seurakuntien jäsenille 1. adventin alla, 15.11. alkaen.  Odotettua kalenteria kuvittaa tänä vuonna jouluinen lähiö, joka herää luukkujen avaamisen myötä eloon.

Kalenterin kuvituksen on loihtinut kuvittaja Pauliina Skarr ja tekstit somevaikuttaja ja kirjailja Karoliina Pentitkäinen.

Ruotsinkielisen kalenteri jaetaan Esbo svenskan jäsenille 26.11. ilmestyvän Kyrkpressenin välissä. Ruotsinkielisen kalenterin tekstit on kirjoittanut toimittaja Jan-Erik Andelin. 

Joulukalenteri on Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kaunaisten seurakuntien yhteinen lahja jäsenilleen. 

Tekijöiden tuumintoja joulun odotuksesta 

Olen ollut joulufiiliksissä kesästä asti tätä kalenteria kuvittaessa. On innostavaa, kun pääsee tuomaan ihmisille arkeen iloa, toivoa, vapautta ja rauhaa. Kun suunnittelin kalenterin kuvitusta luin Jessajan kirjaa. Siellä kuvataan paljon sitä, kuinka vaikeuksien keskelle kasvaa jotakin kaunista. Korona-aikana ihmiset ovat olleet paljon itsekseen ja se on tuonut kipua. Kalenterissa elämä ja toivo kasvaa pikkuhiljaa talojen välistä ja ikkunoista esiin, vaikka sitä ei heti huomaa. Joulun sanoma, ilo ja rauha, on olemassa jokaiselle riippumatta siitä kuka olet, mitä teet ja missä asut.  
                                                                          - Pauliina Skarr, kalenterin kuvittaja   

 

Toivon, että kalenteria antaisi saajalleen toivoa. Sellaista toivoa, että asioiden ei tarvitse olla täydellisiä. Tunnistan itsessänikin, että osan joulun paineesta ja angstista tulee siitä, että jouluna asioiden olisi oltava toisin kuin normaalisti. Kaunis kuusi ja perhe riitelemättä. Mutta joulu on joulu, vaikka se ei näyttäisi sisustuslehdeltä.
  - kalenterin kirjoittaja Karoliina Pentikäinen

Kuvat: Veikko Luukkonen ja Marjaana Malkamäki. 

 

Anna palautetta joulukalenterista.