Rakenna joulupuu keräyksen logossa on vihreä joulupuu, jossa leluja ja punainen teksti.

Rakenna joulupuu -keräys

Jaa jouluiloa ja yllätä perhe, lapsi tai yksinelävä vanhus joululahjalla. Rakenna joulupuu -keräyksen kautta on mahdollisuus lahjoittaa lahja vähävaraisen perheen lapselle, tai lahjakortti lahjoihin tai jouluruokaan perheelle tai yksinäiselle vanhukselle.

Keräys tarjoaa konkreettisen tavan auttaa ja tuottaa jouluiloa lähimmäiselle. Lahjat toimittavat perille seurakuntien diakoniatyöntekijät. Rakenna joulupuu on Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan ev. lut. seurakuntien joulukampanja.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Tuomiokirkon kuusessa olevat lahjatoiveet ovat lapsien toiveita. Joulupuun lahjatoiveita voi hakea Tuomiokirkosta ennen messua ja sen jälkeen sunnuntaina 2.12. ja 9.12.2018 sekä Tuomiokirkon aukioloaikana messujen välissä arkena ti–pe klo 10–17 Tuomiokirkon vahtimestarin ollessa paikalla. Joulupuulahjoja voi tuoda messuun su 9.12. ja lisäksi Kirkonkympin vahtimestarille, Kirkkokatu 10, viraston aukioloaikoina 12.12. asti ( klo 9–15).

Espoonlahden seurakunta

Espoonlahden seurakunnan keräys alkaa sunnuntaina 2.12.2018 messujen yhteydessä eli Joulupuu-kortit voi noutaa joulukuusista Espoonlahden kirkolta klo 11 alkaen tai Soukan kappelilta klo 17 alkaen. Kortit ovat esillä kuusissa sen ajan kuin niitä riittää, mutta korkeintaan 9.12. saakka. Lahjakortit tulee toimittaa Soukan kappelin tai Espoonlahden kirkon vahtimestarin kopin läheisyydessä sijaitsevaan Rakenna Joulupuu -tunnuksin merkittyyn postilaatikkoon viimeistään 12.12. Lisätietoja antaa diakoni Liisa Pohjonen, p. 040 547 1848, liisa.pohjonen@evl.fi.

Leppävaaran seurakunta

Leppävaaran joulupuu on 2.–13.12.2018 Leppävaaran kirkolla, Veräjäkallionkatu 2. Lahjansaajat ovat diakonian asiakkaita: lapsiperheet/pienituloiset (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät).

Joulupuussa olevissa kirjekuorissa on diakoniatyöntekijän kirjoittama kuvaus ja ohjeet kirjekuoren palauttamiseen (milloin ja mihin). Toivomus on, että lahjoittaja ostaa lahjakortin johonkin Leppävaaran isoista liikkeistä valitsemallaan summalla, jolloin lahjakortin saaja voi ostaa tarvitsemiaan tuotteita (ruokaa, lahjoja). Diakonit toimittavat lahjakortin edelleen saajalle.

Olarin seurakunta

Rakenna joulupuu -keräys toteutetaan lahjakorttikeräyksenä. Lahjakortteja voi toimittaa Olarin seurakunnan tiloihin.

Tapiolan seurakunta

Rakenna joulupuu -kortit ovat poimittavissa puusta Tapiolan kirkossa, Kirkkopolku 6, sunnuntain 2.12. klo 10 alkavan päämessun jälkeen. Diakonissa Leena Vanne on paikalla vastaamassa mahdollisiin kysymyksiin. Diakoniatyöntekijät ottavat vastaan myös muita vähävaraisille tarkoitettuja lahjakortteja (ei paketteja), jotka toimitetaan jouluksi tarvitseville.

Rakenna joulupuu -keräyksen toivekortteja.