Naisen jalat, tennarit, heiniä, lautakäytävä

Pysähdy. Hengitä. Kuuntele.

Pyhiinvaellus on sisäinen matka. Se on vauhdin hiljentämistä ja kehon, mielen ja ympäristön sulautumista yhteen. Se on tilan tekemistä niille ajatuksille, jotka jäävät helposti katveeseen. Se on läsnäoloa ja Pyhän kohtaamista. Kukin lähestyy pyhiinvaelluksia tavallaan. Löydät täältä tietoa Espoossa sijaitsevista pyhiinvaellusreiteistä.

Noudatathan retkietikettiä liikkuessasi luonnossa. Retkietiketti on Metsähallituksen kehittämää ohjeistus luonnossa liikkumiseen. Etiketin noudattaminen turvaa sen, että luonto ei vahingoitu ihmisen toiminnasta.

Tutustu retkietikettiin tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Villa Elfvikin Hiljaisuuden polku

Hiljaisuuden polku tarjoaa ajatuksia rauhoittumiseen ja oman elämän pohdiskeluun viriketekstien äärellä. Se soveltuu parhaiten yksin ja kiireettä kuljettavaksi. Hiljaisuuden Polulla on 14 pysähtymispaikkaa, joihin liittyy kirjoitettu ja puhuttu teksti ja valokuva.

Voit tutustua reittiin tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Linnainen - Espoon vanha kivikirkko

Tämä reitti kuljettaa vaeltajaa vanhassa kulttuurimaisemassa. Reitti esittelee Kuninkaantien varrella olevien historiallisten rakennusten vaiheita. Reitin varrella voit myös viivähtää miettimässä oman elämänmatkaa viriketekstien avulla.

Noin 13 km pitkä vaellus voidaan kulkea kerralla tai osissa. Reitti sopii kuljettavaksi kävellen tai pyöräillen.

Voit tutustua reittiin tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Nuuksion pieni pyhiinvaellus

Nuuksion pieni luontopyhiinvaellus kulkee espoolaisessa luonnossa 2,3 kilometrin matkan. Reitti lähtee Suomen luontokeskus Haltian edestä ja päättyy  samaan paikkaan. Vaellus seuraa Maahisenpolkua.

Matkan varrelta löytyy seitsemän pysäkkiä, joihin liittyy tietoa ympäröivästä luonnosta ja pieniä hengellisiä harjoituksia. Pysäkit on merkitty simpukka-symbolilla.

Voit tutustua reittiin tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Citynomadin käyttö

Lataa Citynomadi-sovellus Google Play’n tai App Storen kautta. Sovellus löytyy Nomadi-nimellä.

Etsi haluamasi reitti hakusanoilla, esimerkiksi ”pyhiinvaellus”. Tarkistathan ennen vaellukselle lähtemistäsi reitin kuvauksesta, että kyseinen pyhiinvaellus on sinulle soveltuva.

Kulje reitin alkupisteelle ja astu pyhiinvaellukselle seuraamalla Citynomadin karttapalvelua. Reitin varrella on kohteita, joiden luona sovellus lähettää ilmoituksen. Kohteeseen on liitetty erilaista sisältöä: kurkistuksia kulttuurihistoriaan, mietiskelyyn kutsuvaa tekstiä sekä lyhyitä runoja tai rukouksia.