Soulfulness-haaste

Haastamme sinut etsimään merkityksellisyyttä arjessasi. Tekemällä pieniä, mutta pohjimmiltaan isoja juttuja elämäsi saa uutta syvyyttä. Valitse itsellesi sopivat haasteet, ota niille tarvitsemasi aika ja paikka. Tee kaikki tai vaikka yksi. Matka merkityksellisyyteen voi olla lyhyt tai pitkä. 

 

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Halutessasi voit ladata haasteen itsellesi >>pdf-versionaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Psst! Postaamme joka päivä yhden haasteen Kirkko Espoossa Instagramiin, tsekkaa päivän haaste sieltä.

Taustalla punainen sohva, etualalla ihmisen kädet, joissa puhelin ja ruudulla Soulfulness-haasteen kuva.

Tarjolla sielunrauhaa – seurakuntien Soulfulness-haaste johdattaa merkityksellisyyteen  

Rakenna kotialttari, ota olut ystävän kanssa, rukoile ja katsele öistä tähtitaivasta. 

Pääkaupunkiseudun seurakuntayhtymien yhteistyönä toteuttama Soulfulness-haaste kutsuu mukaan etsimään merkityksellisiä asioita arjessa pääsiäistä edeltävinä viikkoina. Verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa kulkeva haaste alkaa tuhkakeskiviikkona 2.3. ja päättyy pääsiäissunnuntaina 17.4. Tuhkakeskiviikko on perinteisesti pääsiäistä edeltävän paaston ensimmäinen päivä. 

- Haasteen avulla herätellään huomaamaan, että tekemällä pieniä, mutta pohjimmiltaan isoja juttuja, elämä saa uutta syvyyttä. Kristinuskon ytimessä on elämän mielekkyyden ja merkityksen löytäminen suhteessa omaan itseen, Jumalaan, maailmaan ja kanssaihmisiin. Nyt julkaistava Soulfulness-haaste tarjoaa pohdittavaa tähän. Haasteen nimi viittaa mindfulnessiin, jossa samankaltaiset teemat ovat läsnä, kertoo projektikoordinaattori Laura Leipakka Espoon seurakuntayhtymästä. 

Haaste houkuttelee muun muassa lähtemään luontoon ja katsomaan sitä uusin silmin. Toisaalta joinakin päivinä kannustetaan pitämään leffailta tai syömään herkkuja. Haasteessa myös innostetaan kokeilemaan rukoilua sekä löytämään pyhyyttä omasta arjestaan. 

Itselleen voi valita kiinnostavimmat haasteet 

Soulfulness-haasteen tarkoitus on saada ihmiset pysähtymään kesken kiireen, ottamaan aikaa itselleen ja pohtimaan elämän merkityksellisyyttä. Harjoitukset vahvistavat sisäistä rauhaa ja auttavat keskittymään hetkeen. Suorituspaineita haasteeseen osallistuville ei kuitenkaan tahdota antaa. Itselleen voi valita parhaat haasteet, ottaa niille sopiva aika ja paikka. Matka merkityksellisyyteen voi olla lyhyt tai pitkä. 

- Merkityksellisyyden, rauhan ja pysähtymisen etsiminen voi olla haastavaa, mutta siinä ei voi myöskään epäonnistua, koska pelkkä etsiminen voi olla löytämistä. Tärkeintä on tehtyjen haasteiden vaikutus omaan elämään, ei niiden suorittaminen suorittamisen vuoksi, toteaa Leipakka. 
 
Haasteen teemoja ovat muun muassa ilo, kiitollisuus ja oman elämän pohtiminen. Pelkkiä kevyitä mietelauseita haaste ei kuitenkaan tarjoa, vaan sen kautta ihmisen on mahdollisuus miettiä omaa suhdettaan esimerkiksi kuolemaan, suruun, hengellisyyteen ja muihin ihmisiin. Haasteen avulla voi tutkia omia arvojaan ja vaikka luoda uusia perinteitä. 

Haasteita on 40 päivälle ja tähän päälle paastokalenteri tarjoaa myös sunnuntaitsempit. Mitä ne ovat? 

- Perinteisen kristillisen pääsiäispaaston ajatus on, että luopumalla jostakin syventää suhdettaan Jumalaan sekä lähimmäisiin. Meillä on Solfulness-haasteessa sama idea, mutta erilainen painotus. Pääsiäispaastossa sunnuntai on lepopäivä, jolloin ei paastota. Tahdoimme tämän perinteen mukaan ja siksi sunnuntaitsempit ovat mukana haasteessa merkityksellisyyden etsintää siivittämässä, Leipakka selittää. 

Haaste löytyy seurakuntien verkkosivuilta ja sosiaalisesta mediasta 2.3. alkaen. Haastetta voi seurata aihetunnisteella #Soulfulness40haaste ja tunnisteen avulla voi jakaa myös omia kokemuksiaan siitä sosiaalisessa mediassa. Seurakuntien Soulfulness-haaste - 40 päivää pääsiäiseen: 


Kirkko Vantaalla 

Verkkosivut www.vantaanseurakunnat.fi/soulfulness 

Facebook Kirkko Vantaalla: www.facebook.com/kirkkovantaalla 
Instagram www.instagram.com/kirkkovantaalla 


Kirkko Helsingissä 

Verkkosivut  Paastonaika (helsinginseurakunnat.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Instagram www.instagram.com/kirkkohelsingissa 


Kirkko Espoossa 

Verkkosivut: https://www.espoonseurakunnat.fi/tutki-uskoa/soulfulnessLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Instagram: www.instagram.com/kirkkoespoossa 

 

Lisätietoja: 
Laura Leipakka, projektikoordinaattori, Espoon seurakuntayhtymä 
laura.leipakka@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, p. 09 8050 2373  

 

Kuva: Emma Salminen