Uskontojen kylä kutsuu festarikävijoitä

23.5.2018 16.08

Maailma kylässä -festivaalia vietetään Helsingin Kaisaniemessä 26.-27.5.2018. Kuva: Jani Savolainen

Maailma kylässä –festivaalia vietetään 26.-27.5.2018 Helsingin Kaisaniemessä. Mahdollisuuksien torilla voi tutustua eri uskontoihin sekä esimerkiksi seurakuntien monikulttuuriseen toimintaan.

Tapahtumassa ovat mukana myös Espoon, Helsingin ja Vantaan evankelis-luterilaiset seurakunnat. Kylä sijaitsee Mahdollisuuksien tori -teltassa B179.

Kylässä voi tehdä pinssejä, tutustua esirukouskivien käyttöön ja kuvauttaa itsensä ystävyyden ikonin kanssa. Kylässä voi tutustua pääkaupunkiseudun evankelis-luterilaisten seurakuntien monikulttuurisuustyöhön.

Uskontojen kylässä on niin ikään tarjolla musiikkihetkiä pyhien tekstien äärellä, tanssia, musiikkiesityksiä ja keskustelua esimerkiksi paaston merkityksestä eri uskonnollisissa perinteissä.

Uskontojen kylässä voit allekirjoittaa ensimmäisen yhteiseurooppalaisen kansalaisaloitteen. We are Welcoming Europe –aloitteella vaaditaan Euroopan komissiota kieltämään solidaarisuuden kriminalisointi sen jäsenvaltioissa. Aloitteella halutaan Euroopan tukevan eikä rankaisevan niitä kansalaisiaan, jotka tarjoavat turvaa vainoa pakeneville. Kansalaisaloitteella halutaan taata parempi oikeussuojan saatavuus kaikille hyväksikäytön uhreille. Uskontojen kylässä kansalaisaloitteesta voi kysellä lisää kampanjan Suomen koordinaattori Nora Revolta.

Uskontojen kylä on avoinna:

  • la 26.5. klo 11-21
  • su 27.5. klo 11-19

Tutustu Uskontojen kylän toimijoihin

Maailma kylässä –festivaalin ohjelma ja aikataulut

Lue lisää We are Welcoming Europe -kansalaisaloitteesta


Kuva: Maailma kylässä -festivaali/ Jani Savolainen

Teksti: Eija Harju

« Uutislistaukseen