Vihreäviittaiset supersankarit Espoon kaduilla 31.8.

30.8.2018 14.00

Super-D-päivä2018_750_RHi_THUMB.jpg

Espoon diakoniatyö auttaa joka päivä. Espoon seurakuntien diakoniatyöntekijät viettävät diakonian viran päivää 31.8. jalkautumalla Espoon kaduille.

 Vihreät viitat kertovat siitä, että diakoniatyöntekijät ovat tosielämän supersankareita. He toimivat armon, oikeudenmukaisuuden ja hyvän tekemisen puolesta.

”Mikään asia tai huoli ei ole liian pieni diakoniatyölle, kun se on ihmiselle itselle tärkeä”, sanoo kehitysvammaistyön diakoni Minna Kovalainen.

Espoolainen diakonia kohtaa päivittäin satoja ihmisiä. Kuuden seurakunnan alueella toimii yhteensä 48 diakoniatyöntekijää, jotka kohtaavat vuoden aikana tuhansittain erilaisia espoolaisia monenlaisissa tilanteissa. Seurakuntien diakoniatyön tavoitteena on toimia ihmisten tukena, niin ettei kenenkään tarvitsisi kantaa taakkaansa yksin. Diakoniassa ei kysytä kirkon jäsenyyttä tai uskonnollista kantaa, vaan avun tarvetta.

Diakoniatyöntekijät kohtaavat ihmisiä varsinaisen vastaanoton lisäksi kodeissa, laitoksissa, diakonialounailla ja -tapahtumissa sekä ryhmätoiminnassa. Espoon seurakunnissa toimii lähes 250 erilaista ryhmää, joissa on mahdollisuus vertaistoimintaan. Kuukausittain tehdään retkiä ja vuosittain useita erityyppisiä leirejä espoolaisia varten. Diakoniatyön piirissä toimii myös aktiivisesti noin 800 vapaaehtoista.

Tärkeimmät syyt ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään ovat taloudelliset huolet, terveyden ja sairauden kysymykset sekä ihmissuhdeongelmat. Diakonia auttaa myös päihde- ja mielenterveysongelmissa sekä toimii vankien tukena. Myös hengellisiä kysymyksiä käsitellään. Vaikka suoralla taloudellisella tuella onkin ihmisen elämässä suuri merkitys, on taloudellinen avustaminen vain osa diakoniatyötä.

Jokaisen ihminen voi joutua elämässä varrella kohtaamaan vaikeuksia ja hankaluuksia. Elämä voi potkia päähän ja silloin tarvitaan toisen ihmisen tukea. Diakoniatyöntekijät ovat olemassa juuri sinua varten, eikä diakoniassa kysytä kirkon jäsenyyttä tai uskonnollista kantaa, vaan avun tarvetta, Minna Kovalainen toteaa.

Ensimmäistä D-dayta – Diakonian viran päivää vietetään perjantaina 31.8. Päiväksi on valittu Suomen kirkon ensimmäiseksi diakonissaksi vihityn Matilda Hoffmanin vihkimyspäivän 1.9.1872 mukaisesti syyskuun 1. päivää lähinnä oleva arkipäivä. Juhlapäivänä diakonian virkaan vihittyjä kehotetaan käyttämään vihreää virkapaitaa tai diakonissan pukua.

Sisar Matilda ja hänen jälkeensä vihityt diakonissat olivat kehittämässä sairaanhoitoa ja diakoniatyötä sekä edistämässä naisten mahdollisuutta kirkon työhön. Vihkimys diakonian virkaan "palvelemaan Kristuksen kirkkoa aina ja kaikkialla" on kantanut heitä ja kantaa myös tämän päivän diakoniatyöntekijöitä.

Diakonian päivä näkyy somessa aihetunnisteella #superdiakonia

 

Kuva: Reija Hirvonen.

« Uutislistaukseen