Uutislistaukseen

IMG_1400 sello ennakko 06112018 lukkari_L.jpg Tapani ja Pirjo Karonen olivat ensimmäiset äänestäjät tiistaina 6.11. Sellon aukiolle pystytetyllä seurakuntavaalien ennakkoäänestyspisteellä. He äänestivät heti aamuyhdeksältä. Vaalitoimitsijoina olivat Kaisa Yletyinen ja Jukka Silventoinen.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi Espoossa

6.11.2018 12.22

Seurakuntavaaleissa äänioikeutettuja ovat 16 vuotta täyttäneet Espoon seurakuntien jäsenet. Ennakkoäänestys alkoi tänään tiistaina 6.11. Se jatkuu lauantaihin 10.11. saakka. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 18.11.

Ennakkoäänestyspaikkoja on tarjolla kymmenittäin eri puolilla Espoota. Seurakuntien omien toimipaikkojen lisäksi äänestämässä voi käydä esimerkiksi Ainoassa, Isossa Omenassa, Entressessä ja Sellossa. Äänestää voi niin ikään monissa oppilaitoksissa sekä Espoon sairaalassa. Äänestyspaikalle tarvitset mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

Espoon seurakuntavaaleissa on asetettu yhteensä 485 ehdokasta. Kirkkovaltuustopaikkaa seuraavalle nelivuotiskaudelle tavoittelee 231 ehdokasta ja kuuteen seurakuntaneuvostoon on ehdolla 254 henkeä. Suuri osa ehdokkaista on ehdolla molemmissa vaaleissa. 

Seurakuntavaaleissa Espoossa valitaan 61 jäsentä yhteiseen kirkkovaltuustoon sekä yhteensä 96 jäsentä kuuden seurakunnan seurakuntaneuvostoihin. Luottamushenkilöt päättävät siitä, millaisia linjauksia Espoon seurakunnat seuraavina vuosina tekevät ja mihin seurakuntien varoja käytetään.

Välillisesti espoolaiset luottamushenkilöt vaikuttavat myös koko kirkon asioihin, sillä he äänestävät Espoon hiippakunnan edustajat kirkolliskokoukseen.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestyspaikat Espoossa:

Löydä oma ehdokkaasi vaalikoneesta:


Teksti ja kuva: Eija Harju