Uutislistaukseen

Saapas

Nuorten auttamis- ja palveluoperaatio Espoon ja Kauniaisten alueella 1.-2.6.2019

4.6.2019 15.55

Nuoret juhlivat koulujen päättymistä Espoossa ja Kauniaisissa hyvässä hengessä. Sade hillitsi tänä vuonna nuorten juhlintaa, eikä nuoria juuri enää tavattu puolen yön jälkeen. Yhteistyö poliisin ja nuorten auttamis- ja palveluoperaation välillä toimi saumattomasti illan aikana.
Eri puolella Espoota kokoontui jo alkuillasta eri kokoisia nuorisoporukoita. Yli satapäinen nuorisojoukko tavattiin Haukilahdessa. Laaksolahdessa tavattiin aiempia vuosia vähemmän nuoria. Juvanpuiston koululla sen sijaan kokoontui odotettua enemmän nuoria. Illan ja yön aikana kohdattiin yhteensä noin 500 nuorta, joista suurin osa oli ainakin lievästi päihtyneitä. Operaatiopartiot eivät kuljettaneet ketään, mutta muutama nuori haettiin vanhempien toimesta kotiin. Muutamiin järjestyshäiriöihin jouduttiin puuttumaan, mutta pääosin juhliminen sujui rauhallisesti.

 

Operaatioon osallistui yhteensä noin 35 ammattilaista ja vapaaehtoista Espoon ja Kauniaisten alueella nuorten kanssa toimivista tahoista. Operaatiopartioita oli yhteensä kahdeksan. Osallistujat olivat Johanniittojen, Suomen punaisen ristin ja seurakuntien Saapas-vapaaehtoisia sekä Espoon ja Kauniaisten seurakuntien sekä nuorisopalvelujen työntekijöitä.


 

Lisätietoja:

Maija Kumpulainen
Erityisnuorisotyönohjaaja
Leppävaaran seurakunta
040 724 1120
maija.kumpulainen@evl.fi                                                

Aura Karjalainen
Pappi
Tapiolan seurakunta
050 583 6909
aura.karjalainen@evl.fi